Velkommen til Bangsbo Botaniske Have.

Når man træder ind i Bangsbo Botaniske Haves overflod af dufte og farver, er det ikke svært at drømme sig tilbage til Bangsbos storhedstid, hvor gartneren udførte sit arbejde iført jakkesæt og høj hat.

Haven er på 8 ha. og beliggende ved den gamle herregård Bangsbo. Gården, der nu er en del af Nordjyllands Kystmuseum, er beliggende i den sydlige udkant af Frederikshavn omgivet af skov og Bangsbo å i et meget spændende landskab formet af istiden.

Her kan man opleve den gamle engelskinspirerede park med mange bænke, store plæner, gamle træer og lysthus. Her er også en rosenhave, læge- og krydderurtehave, sansehave, indførselshistorisk frugt- og bærhave og en samling af bonsaitræer.

Følg med i hvad der sker hver uge

Rosa Westerland byder velkommen i Botanisk Have

Går man ovenfor den gamle park kommer man til det egentlige botaniske anlæg, som blev påbegyndt i 2006 og som nu består af søer og kanaler, verdens største spaltebed med alpinplanter, tufbed ligeledes med alpinplanter, skovbundsbede, en klippevæg af norsk granit og forskellige plantesamlinger som f.eks. hostasamlingen, geranium-samlingen, primulasamlingen og senest er der i efteråret 2015 anlagt bede med en samling af pæoner.

Anlægget for Danmarks vilde Planter var det sidste område i Botanisk Have, der ved årsskiftet 2019/2020 endnu ikke var påbegyndt – ansøgning om midler til at finansiere anlægsudgifterne var sendt til A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, og i marts 2020 kom den herlige meddelelse om, at fonden ville donere 2 millioner kroner til formålet. Spar Nord Fonden var ligeledes velvillig indstillet og donerede 200.000 kr. til anlægget.
Arbejderne blev sat i gang den 14. august 2020 med borgmester Birgit Hansen i gravemaskinen, og projektet blev indviet til den 25. Blomsterfestival den 4. juni 2022, hvor borgmester Birgit Hansen sammen med bestyrelsesformand Preben Reinholt og direktør i Spar Nord Bank, Morten Kock klippede den røde silkesnor.

Se en video fra haven og kom i sommerhumør

Find os på facebook

Kig dig om i haven

De Botaniske samlinger

Se alle vores flotte botaniske samlinger

Parkens anlæg

Alle haveanlæg – nye som gamle – der omkranser den gamle herregård