Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Agurk, melom mm

Achocha
Armenian Yard Long
Crystal Lemon
Futura F1
Sikkimagurk
Suyo Long
Zeina F1

Sikkimagurk

Sikkimagurk, Cucumis sativus L. var. sikkimensis, er en lidt anderledes agurk, der har brunt skind med et smukt netmønster.

Det franske navn, Concombre brodé du Népal, antyder, at sikkimagurken stammer fra Nepal. Det gør den da (næsten) også. Den blev opdaget i 1848 af den rejselystne plantesamler Sir Joseph Hooker i Sikkim-egnen i det østlige Himalaya. Sikkim-distriktet hører til Indien, og grænser op til Bhutan, Tibet, Kina og Nepal. Sikkimagurken var kun én af mange forskellige planter, som Joseph Hooker hjembragte fra egnen, der er kendt for sin store botaniske rigdom.

Sikkimagurken dyrkes som almindelig agurk, hvilket vil sige, at den forkultiveres inde, og plantes ud i drivhus, når temperaturen er høj nok. Den giver lidt mindre udbytte end almindelig agurk. De smukke rustbrune frugter er mere buttede, men ikke meget længere end skoleagurk.

Sikkimagurken anvendes på samme måde som almindelig agurk, og har en smag, der minder meget om denne. Den bør nydes, inden frugterne bliver for store, da skindet let bliver lidt sejt. Den smager dog stadig udmærket, hvis den skrælles og afkernes.

Sortsnavn:Sikkimagurk
Art:Sikkimagurk
Cucumis sativus L. var sikkimensis
Familie:Græskarfamilien
Cucurbitaceae
Farve:Brun med netmønster
Umodne frugters farve:Grøn
Længde:25 cm.
Facon:Aflang, buttet
Spiretemperatur:Bedst: 20-30 °C, min: 16 °C, max: 40 °C
Spiretid:3-4 døgn
Forventet frøholdbarhed:8-10 år
Oprindelse:Sikkim, Indien
  • Sikkim agurk
  • Sikkim Agurk