Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Drivhus
Bobleplast i drivhuset
Varmekasse

Bobleplast i drivhuset

Det har længe været et ønske at forlænge drivhussæsonen. Drivhusvarmere og stearinlys har hjulpet lidt. Et par grader kan temperaturen godt hæves på den måde, men med kun et tyndt lag glas og sprækker ved vinduer og døre, batter det ikke så meget.

Nu skal noget nyt prøves. Bobleplast!

Vi har to drivhuse, der begge er ca. 10 m2. Det ene er et almindeligt fritstående drivhus med aluminiumsskelet og glas. Det andet er et hjemmebygget halvdrivhus med træskelet og isoleret sokkel. Også dette hus har glasvinduer.

Af flere grunde blev det det hjemmebyggede halv-drivhus, der blev udvalgt til at blive isoleret. Det har ryggen mod garagens sydvæg. Garagen er ikke opvarmet, men altid frostfri. Derudover har det isoleret træsokkel, så det er altid 1-2 grader varmere end det andet drivhus om vinteren. Endelig er det nemmere at få elektricitet fra garagen, fordi det ligger tættere på. Og nå-ja, så har det måske en særlig plads i hjertet, fordi det er hjemmebygget.

Bobleplast kan købes på 2 meter brede ruller. Det fylder gevaldigt, men vejer næsten ingenting. Det skal helst være typen med 2½-3 cm. store bobler, for det er ca. en cm. tyk, og isolerer bedre end den tynde type med små bobler.

Det bød på en længere vandring at finde nogle velegnede monteringsbeslag eller clips til at montere bobleplasten med, men Jyllands Frøhandel havde et par kasser liggende af en smart type, hvor man monterer en plastikskrue på drivhusets sprosser, presser plasten på plads og strammer en lille plastik møtrik. Også bobleplasten er købt hos Jyllands Frøhandel.

Når monteringsskruerne er skruet fast på drivhuset, og bobleplasten er klippet ud i passende stykker, er det ret hurtigt at montere. Plasten skal klippes i så store stykker som muligt for at få så få samlinger som muligt. Det er vigtigt at sætte plasten pænt op, så samlingerne bliver tætte. Enhver sprække er varmespild.

Nu bliver det spændende at se, hvor godt bobleplasten isolerer, og hvor meget sæsonen kan forlænges på denne måde. Indtil videre kan vi glæde os over stadig at have friske chilier og peberfrugter midt i november.

Læs eventuelt også:

Varmekasse

  • Bobleplast i drivhuset
    Drivhuset er isoleret med bobleplast.
  • Plasticholder til bobleplast.
    Plasticholder til bobleplast.
  • Holder til bobleplast.
    Bobleplasten holdes fast med plasticholdere.