Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Årets gang
Drop industri-landbruget
Så hatten passer
Vildt naturlig nostalgi
Frøsamler årsmøde 2024
Skudår og jordbunker
20 års jubilæum

Årets gang arkiv »

Drop industri-landbruget

Det er ikke så vældig tit, jeg henter spændende nyheder gennem LandbrugsAvisen, men en link til artikel en vakte min interesse.

Under overskriften Nyt studie: Alle får det bedre, hvis vi dropper industri-landbruget, refererede LandbrugsAvisen en forskningsartikel fra det anerkendte videnskabelige tidsskrift Science. Læs artiklen i LandbrugsAvisen her.

Artiklen omhandler en forskningsrapport om 24 forskningsprojekter, udført af 58 forskere i 11 lande.

Kort fortalt når det omfattende studie frem til, at landbruget bør droppe monokultur og industriel tænkning. Det er bedst for både mennesker og miljø. Og så kan det oven i købet betale sig. Der er kun ganske få negative effekter af diversificering af landbrug, men derimod meget markante fordele.

Det giver stof til eftertanke! Jeg var ellers ved at være bange for, at det bare var mig, der var tosset, når jeg gik og tænkte sådan. Læs artiklen i Science her.

Jeg pudser lige glorien: Industriel drift har vi aldrig haft her på matriklen, ej heller monokultur. Nå-ja, hvis altså vi ikke tæller det år med, hvor der var et helt bed fyldt med rødbeder og intet andet. På den anden side set - rigtig monokultur var det vel ikke, der var 18 forskellige sorter....

Kepaløg høstes
Monokultur. I dette tilfælde høst af kepalog på Samsø - så langt øjet rækker.