Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Egyptische Platrunde

Egyptische Platrunde er en meget mørk, fladrund rødbede med kraftig rødbedesmag. Det er en gammel sort, der har været kendt siden starten af 1800-tallet.

Egyptische Platrunde kendes også i England under navnene Egyptian Flat Rooted eller Egyptian Turnip Rooted og i Frankrig som Betterave Rouge Noir Plate d’Egypte.

Den gror hurtigt og kan tidligt bruges rå i salater, men kan også udmæket høstes sent og gemmes i kule.

Spæde blade fra de første rødbeder, der tyndes ud er meget lækre, og senere udtyndede små rødbeder er lækre til tidlig brug.

Bladmassen er relativt beskeden sammenlignet med andre gamle sorter, hvorfor den kan dyrkes nogenlunde så tæt som de store rødder tillader det.

Den kraftige smag og intensive farve gør den velegnet til rødbedesuppe.

Sortsnavn:Egyptische Platrunde
Synonymer:Egyptian Flat Rooted, Betterave Rouge Noir Plate d’Egypte
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Mørk rød
Bredde:9-12 cm.
Længde:6-9 cm.
Facon:Fladrund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Oprindelse:Egypten
Frø-kilde:Bröderna Nelsons Frö, Hammenhögs
Læs eventuelt også:

Borscht - rødbedesuppe

Litteratur om emnet:

[95] The Vegetable Garden
[4] The Seeds of Kokopelli

  • Rødbede Egyptische Platrunde
  • Rødbede Egyptische Platrunde
  • Rødbede Egyptische Platrunde