Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Rubia

Rubia er en kuglerund rødbede, der er god til sen høst og lagrer godt. Der er bemærkelsesværdig stor variation i bladfarven med en tendens til, at bladene som unge er bordeauxrøde, og efterhånden i væksten skifter gradvist til grønt.

Rubia stammer fra Sverige og kom på markedet i 1950'erne.

Sortsnavn:Rubia
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Mørk rød
Facon:Rund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Oprindelse:Sverige
  • Rødbede Rubia
  • Blade fra rødbede Rubia
    Et udvalg af blade fra rødbeden Rubia.
  • Rødbede Rubia, blade
    Bladene på rødbeden Rubia har stor variation i farve.
  • Rødbede Rubia, blade