Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Bull´s Blood

Bull´s Blood er nok én af de mørkeste rødbedesorter, der findes. Den er især bemærkelsesværdig på grund af de meget mørkerøde smukke stilke og blade. Med de meget mørke blade skiller den sig klart ud fra andre rødbedesorter. Bull's Blood er fra før år 1840, og er muligvis identisk med Blood Red Hamburgh.

Som spæde er de røde blade delikate i salatskålen, både som smagsmæssig og synsmæssig oplevelse. De runde rødder har en god kraftig smag, både rå, kogt og syltet. Den kraftige farve gør Bull´s Blood attraktiv i rødbedesuppe som f.eks. Borscht.

På grund af de bemærkelsesværdige blanke, mørkerøde blade er Bull's Blood et dekorativt indslag i køkkenhaven.

Sortsnavn:Bull´s Blood
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Mørk rød
Facon:Rund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Oprindelse:USA
Frøkilde:Frøbutikken
Læs eventuelt også:

Borscht - rødbedesuppe

Litteratur om emnet:

[4] The Seeds of Kokopelli

  • Rødbede Bulls Blood
  • Rødbede Bulls Blood
  • Rødbede Bulls Blood