Gourmethaven økologisk køkkenhave
burger menu
slidein menu
Rødbeder
Rødbeder i massevis
Frøavl af rødbede og bladbede
Borscht - rødbedesuppe
Frøavl af rødbede og bladbede

Rødbede
Albina Vereduna
Blankoma
Boltardy
Bull´s Blood
Burpees Golden
Chioggia
Crapaudine
Crosby´s Egyptian
Cylindra
Detroit 3
Egyptische Platrunde
Forono
Italian Rossa Mammouth
Juwakugel
Moulin Rouge
Rubia
Solist
Tjekkisk u.s.n. (Cvikla)
White Devoy

Moulin Rouge

Moulin Rouge er en rund, rød rødbede med udmærket kraftig rødbedesmag. Den er delikat at spise som mini-rødbeder, men kan sagtens vokse til store rødder, hvis den får lov at stå længe nok.

Stænglerne er klart røde, og giver en fin kontrast til de grønne blade. Spæde blade og stængler er meget delikate at bruge rå i satat.

Langt de fleste rødbedesorter har frø, der i virkeligheden er frønøgler eller klyngefrø. Dvs., at hvert enkelt frønøgle giver flere planter. Frøene hos Moulin Rouge er enkimede (monogerm), hvilket betyder, at der kun kommer én plante fra hvert frø. For den dovne kan det være løsningen, der overflødiggør udtynding.

Sortsnavn:Moulin Rouge
Art:Rødbede
Beta vulgaris L. var. vulgaris
Familie:Amarant-familien
Amaranthaceae
Farve:Rød
Facon:Rund
Spiretemperatur:Bedst: 15-30 °C, min: 4 °C, max: 35 °C
Spiretid:5 døgn
Forventet frøholdbarhed:4-6 år
Frø-kilde:Mr. Fothergill´s
Læs eventuelt også:

Rødbede Solist

  • Rødbede Moulin Rouge
  • Rødbede Moulin Rouge
  • Rødbede Moulin Rouge