Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Havens fugle
Havens fugle
Hjemmelavede foderkugler
Blåmejse
Bogfinke
Dompap
Grønirisk
Grønsisken
Halemejse
Jernspurv
Kernebider, Kærnebider
Kvækerfinke
Musvit
Rødhals
Sjagger
Solsort
Stillits, stillids
Stor gråsisken
Tyrkerdue

Han bogfinke, Fringilla coelebs

Havens fugle

Vi holder meget af havens fugle. De synger for os uden at kræve noget igen, og de er så flotte at se på. Der er mange af dem, og der er mange forskellige slags.

Fuglene er en glæde på mere end én måde. Når man har en økologisk have, er fuglene en nødvendighed til at holde en fornuftig balance. Fuglene spiser insekter og larver, og er bidrager dermed til havens balance.

Måske er det derfor, vi fodrer dem om vinteren. Det er nu ikke så meget for fuglenes skyld, mere for vores egen. Undtaget i den strengeste vinter, er der masser af gode sager, fuglene kan leve af i en fornuftig have.

Men hyggeligt er det at se, når de kommer til foderbrættet og mejsekuglerne. Den glæde tager vi med.

Ind imellem står jeg på lur med kameraet. Det gælder om at være hurtigt, ellers bliver der ikke andet end billeder af fuglen, der er fløjet:

Flyvende blåmejse, Parus caeruleus
Fuglen er fløjet. Det er en blåmejse.

Men andre gange lykkes det at få fuglene til at posere lige netop længe nok at få et fornuftigt billede. Det er efterhånden blevet til en del billeder.

Efterhånden som billederne bliver ordnet, vil de blive vist her i dette hjørne af gourmethaven sammen med lidt læsning om de forskellige arter.

Læs eventuelt også:

Prøveflyvning
Fodringstid

  • Blåmejse, Parus caeruleus
    Blåmejse, der henter solsikkefrø.