Prøveflyvning

Altid skal landmændene klage over vejret. Således også havefolket. Ihvertfald havemanden i gourmethaven.

Det var egentlig meningen, at i aften skulle have været porreplanteaften. Men det har regnet et par timer. Ikke bare sådan lidt småregn som det, vi har haft de sidste par uger. Nej - rigtigt, så man kunne se striber i luften

Så selvom det skulle gå hen og blíve tørvejr, så er jorden så fedtet og smattet, at det kun kan blive en fiasko at prøve.

Nå - skidt med det. Så kan drivhusene og den virtuelle have få en tur. Og vi kan glæde os over en fyldt regnvandsbeholder. 1000 liter, der er klar til at blive brugt i drivhusene.

Det har været nødvendigt at gå og klatvande i haven den seneste tid. Alt nysået og spæde planter har haft brug for lidt ekstra vand, mens solen stod på, og blæsten tørrede jorden. Nu kan vandslangen hvile en tid.

Fulgene i haven

Vi har haft glæder og sorger med havens fugle.

Vi har længe kunnet glæde os over et musvitpar, som har haft et kuld unger i en mejsekasse. Så sent som i foregårs kunne vi nyde synet af den travle aktivitet med at fodre unger. Det så så sjovt ud med halen, der stak ud af hullet og vippede op og ned, mens der lød en ivrig pippen derindefra.

Men nu er det slut. De er væk, hele familien. Fuglehuset er brutalt blevet ødelagt. Taget revet af og kassen er tom.

Vi ved ikke rigtig, hvad det er, der er sket. Men mistanken kredser om et utiltalende skadedyr, som ustandseligt lusker rundt og kigger lystent efter havens fugle. Vi tror, at den måske har kunnet ordne sit forehavende fra garagens tag. En kat fra nabolaget mener åbenbart at have vundet hævd på at opholde sig i vores have og ligge på lur efter vores fugle. Men den bliver klogere. En af dagene får den en spand vand, gør den.

Vi har et skovspurvepar, som i det tidlige forår først var flyttet ind i mejsekassen. De flyttede ud igen, da musvitterne flyttede ind, og fik plukket og mast hul i noget isolerings- og tætningsmateriale under garagens tag.

De er nu blevet til en familie. Vi ved ikke helt, hvor mange, men der pippes ivrigt derinde i hulrummet.

I nogen tid har de voksne med mellemrum vist den vide verden til ungerne, en ad gangen, på den sikre gesims under garagetaget. Og så her i morges, mens vi fik vor morgenmad, kunne vi se far og søn eller mor og datter, eller hvad det nu var, tage den første flyvetur sammen. Det ser nu sjovt ud med sådan en buttet klodset unge, der basker gennem luften.

Pas på katten!

Læs eventuelt også:

Frøavl af spinat
Frøavl af vinterkarse

Spinat mellem kartofler
Spinat mellem kartofler.

Vinterkarse i blomst
Vinterkarsen blomstrer lige nu.

Skovspurveunge
Klar til at udforske verden.

'
 

© Copyright 2005, Gourmethaven. Oprettet: 31. Maj 2005.

5 online
free counters