Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dagDagens grønt 14. marts

Ramsløgpesto

Dagens grønt er ramsløg. Den er nem at dyrke, men pas på, at den ikke breder sig for meget. Alle dele af planten kan spises. I dag er der dog fokus på bladene, som er dejligt friske. Vi fik den som pesto, fordi der var tilbud på tapas-ting i et supermarked i nærheden.

Pestoen er lavet af lige dele (vægt) skyllede ramsløg blade og Grana Padano. Dertil en håndfuld mandler, lidt olie og så et drys salt. Når det hele er blendet til passende konsistens, er pestoen klar til brug. Man kan sagtens putte nogle ramsløg løg i, men de skulle have lov til at vokse videre. I stedet kan man snige et hvidløgsfed med i blenderen.

Serveret med diverse tapas, hummus og purpurhvede grovflutes kan det næsten ikke blive bedre.

Fødevarestyrelsen skriver om ramsløg frøkapsler:

Ramsløg hører til påskeliljefamilien, og dens blade og løg er en normal spise. Plantens frøkapsler har dog ikke traditionelt været anvendt som fødevare.

Der er ikke analyser af de kemiske indholdsstoffer i frugten/frøkapslen, som derfor ikke kan sammenlignes med indholdsstoffer i bladet. Der er ikke rapporteret forgiftninger hos mennesker ved indtag af frøkapsler fra ramsløg, men pga. det begrænsede kendskab til indholdsstoffer, bør denne kun spises i små mængder.

Advarsel

Pas på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval eller høsttidløs, som begge er giftige. Er du i tvivl, så vent en sæson, de er meget nemme at skelne fra hinanden, når de er i blomst.

Tapas med ramsløgpesto
På dette mangfoldige tapas-billede er det glasset med den grønne substans, du skal lægge mærke til: ramsløgpesto.
Læs eventuelt også:

Ramsløgdressing
Ramsløgblomster