Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dag






Fransk estragon
Dagens grønt 11. april

Fransk estragon

Fransk estragon
Fransk estragon har overvintret i drivhuset, og står nu med friske skud.

I begge drivhuse har fransk estragon, Artemisia dracunculus, overvintret i flere år. Egentlig skulle den ikke være særlig hårfør, men det er længe siden, vi har haft en "ordentlig" vinter. Desuden giver drivhusene, selvom de er uopvarmede, et beskyttet miljø. Den visner væk om efteråret, men skyder, så snart der er varme i jorden. Nu er der allerede en fin lille busk i begge drivhuse, så vi kan frådse med dagens grønt og lave en stor skål af det, vi kan kalde fransk pølseret.

Det er jo sådan set bare en Wienersalat, der har fået et fransk twist, eller sagt på dansk: kartoffelsalat med pølser og estragon:

Fransk pølseret, ingredienser
  • 750 g kogte, kolde kartofler
  • ½ kg pølser
  • 2½ dl creme fraiche
  • ½ dl mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 1 dl finthakket løg
  • 1½ dl fintskårne estragonblade
  • flagesalt

Rør dressingen sammen og bland hakkede løg og estragon i. Skær kartofler og pølser i passende stykker og bland det hele. Gem lidt estragon til at drysse på som pynt inden servering.

Fransk pølseret med estragon
En skål "fransk pølseret", pyntet med et grundigt drys (fransk) estragon.
  • Fransk estragon
    Fransk estragon, blade klar til brug