Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dag







Løvstikke
Dagens grønt 23. maj

Løvstikke

Løvstikke, Levisticum officinale, har fået rollen som dagens grønt. Bladene kan sagtens bruges i salat, som de er, men bliver nemt lidt dominerende. Prøv i stedet at servere friskstegte frikadeller med nye, kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto.

Løvstikkepesto
  • 50 g løvstikkeblade
  • 1-2 fed hvidløg
  • 50 g vesterhavsost
  • 40 g pinjekerner (solsikke til hverdag)
  • ½ dl koldpresset rapsolie olie
  • salt, peber

Rist pinjekernerne let på en pande. Findel evt. ost og hvidløg og blend det hele.

Frikadeller med kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto
Frikadeller med kogte, kolde kartofler og løvstikkepesto.
  • Løvstikkepesto
    Løvstikkepesto.