Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dag


Rabarberstilke
Dagens grønt 6. april

Rabarber

Dagens grønt er rabarber. Som unger gik vi af og til og gnavede i en rabarberstilk, selvom vi ikke måtte for mor. Indholdet af oxalsyre gør da også, at man ikke skal overdrive, men hvis nu man spiser det sammen med lidt mælkeprodukter (f.eks. i form af vaniljeis), så går det nok endda.

Råsyltede rabarber er en luksus, der kommer næsten gratis om foråret. Pluk nogle af de mindste stilke - jo finere, jo bedre.

Ingredienser
  • 250g rababerstilke
  • 100g sukker
  • ½ vaniljestang

Mas vaniljekornene med lidt sukker, og bland det sammen med resten af sukkeret. Skyl rabarberstilkene godt, ryst vandet af og snit i ca. ½ cm. tykke skiver. Vend det hele sammen, så sukkeret er jævnt fordelt på alle rabarberstykkerne. Sæt det i køleskab. Det varer ikke ret længe, før sukkeret begynder at trække saft ud af rabarberne. Rør lidt i det et par gange, når du alligevel har køleskabet åbent.

Dagen efter er de råsyltede rabarber klar til brug. Det holder sig nogle dage i køleskab.

Rabarberstilke
Sukker, vanilje og rabarber klar til køleskabets magi.

Spis aldrig rabarberblade

Selvom de spæde blade ser lækre ud, skal du ikke lade dig friste til at spise dem, hverken rå eller tilberedt. Ifølge Fødevarestyrelsen kan selv meget små mængder rabarberblad give alvorlig og dødelig forgiftning.

Dessert med råsyltede rabarber
Blødende chokoladekage, is, sorbet og råsyltede rabarber