Gourmethaven topbillede
burger menu
slidein menu
Dagens grønt
Grønt hver dag


Ramsløg blomster
Dagens grønt 3. maj

Ramsløgblomster

Tiden er kommet, hvor ramsløg, Allium ursinum, går i blomst. Hvis man ikke er bange for smagen af hvidløg, er blomsterne dejlige som pynt i salaten. Smagen er kraftig, så dosér med omtanke.

Tidligere på sæsonen kunne der være risiko for at forveksle rasløg med den giftige liljekonval, men når først blomsterne kommer, er det meget nemt at se forskel.

Vi har snydt en lille smule. De ramsløg blomster, vi skal have i salaten i dag, er hentet i Risskov, for blomsterne i vores egne ramsløg (som også har sit ophav i Risskov), skal have lov til at kaste frø.

Fødevarestyrelsen skriver om ramsløg frøkapsler:

Ramsløg hører til påskeliljefamilien, og dens blade og løg er en normal spise. Plantens frøkapsler har dog ikke traditionelt været anvendt som fødevare.

Der er ikke analyser af de kemiske indholdsstoffer i frugten/frøkapslen, som derfor ikke kan sammenlignes med indholdsstoffer i bladet. Der er ikke rapporteret forgiftninger hos mennesker ved indtag af frøkapsler fra ramsløg, men pga. det begrænsede kendskab til indholdsstoffer, bør denne kun spises i små mængder.

Læs eventuelt også:

Ramsløgpesto
Ramsløgdressing