Pakken fra Prag

Det ringede på døren den anden dag. Tilfældigvis arbejdede jeg hjemme den dag. Udenfor stod posten med en lille pakke.

Underligt! Vi ventede ikke nogen pakke. Hvor kommer den fra?. Posten vendte og drejede pakken, og lyste pludseligt op. Den er fra Prag!

Pakke fra Prag..... Underligt. Nåh-joh - vent nu lige lidt, der var jo en ting.

For et par uger siden havde jeg en del mail-kommunikation med Miroslav fra Prag. Det gamle skoletysk blev støvet af, for det var trods alt mindre støvet end Miroslavs engelske. Kontakten med Miroslav kom gennem foreningen frøsamlerne, for han søgte frø af Achocha. Og sådan nogle havde jeg en del af.

Vi mailede frem og tilbage om forskellige ting, han kunne bytte med, og til sidst foreslog jeg at få frø af et træ, der hedder almindelig Jujube, eller Ziziphus jujuba Mill.

Det var derfor med nogen overraskelse, jeg modtog den ikke helt lette pakke, jeg ventede blot en kuvert med frø. Men indeni pakken var der et lille træ i potte. Det viste sig, at Miroslav var nået frem til, at han ville sende et levende træ istedet for frø, for træet giver kun brugbare frø hvert fjerde eller femte år, og selv da er det en ganske kompliceret process at få dem til at spire, for frøene skal både kuldebehandles og ridses/slibes for at kunne spire.

Det må have været vanvittig dyrt at sende sådan en pakke. Men jeg er fantastisk glad for træet, og vil passe godt på det. Jeg kommer vist til at høre, om ikke der er nogle flere frø, jeg kan sende som tak for ulejligheden.

Huset i træet

Husbyggeriet har holdt pause. Ikke fordi der har været overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt håndværkerne. Men vi har haft for travlt. Dels var der en lille udlandsrejse i forbindelse med arbejde, dels har vi været på Pinsecykeltur ved Eckernförde. Og der er jo også lidt at lave i haven for tiden.

Men nu fik vi tid at lave noget mere på huset. Der er mange arbejdsopgaver, når der skal bygges sådan et træ-hus. Der skal måles op, slås streger, saves, hamres søm i, holdes skruer, holdes brædder, og der skal kravles op og ned ad stigen mange gange for at hente det ene og det andet. Så det er dejligt, når der er mange små hænder til at hjælpe.

Det går rask fremad med byggeriet. Nu kan man ligesom se, hvad det skal blive til. Nu mangler der ikke ret meget andet end interiør, vinduer, dør og tag.

Vi må vist hellere snart begynde at planlægge en anstændig indvielse af huset i træet. Hvem skal vi invitere? Dronningen? Borgmesteren? Eller skal vi nøjes med ungernes klassekammerater og venner?

Læs eventuelt også:

Det store træ
De store planer
Huset i træet tager form
Almindelig jujube, brystbærtræ

Ziziphus jujuba
En dag kom der et lille træ i en pakke fra Prag.

På cykeltur nord for Eckernförde
På cykeltur nord for Eckernförde.

Huset i træet snart er færdigt
Huset i træet snart er færdigt.

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 10. Juni 2006. Senest revideret: 11. Juni 2006.

9 online
free counters