Den hæk er bare for meget

Den hæk har længe været for meget. Allerede ved indflytningen i slutningen af firserne i sidste årtusinde var den for meget. Men hække kan ikke spises, ihvertfald ikke af mennesker, så det har ikke haft den store interesse.

Men den var for stor, og ligesom os andre er den jo ikke just blevet mindre med årene. Et tilbagevendende emne i snakken over hækken med vor gode nabo de sidste par år har derfor også været, om vi snart skulle se og tage os sammen og gøre noget ved det. Men som bekendt er det ikke altid nok at snakke.

Men NU skulle det altså være! Fuld fart frem med hækklipper og ørnenæb i to størrelser. Det tager faktisk ikke så lang tid endda. Først en hurtig, brutal varmemesterbeskæring. Derefter en lidt mere nænsom studsning, hvor der er tid til at træde et par skridt tilbage om se, om det nu også er lige.

Der er ikke meget tilbage nu. Gad vide, om den nogensinde bliver hæk igen? Mon ikke det går? Liguster tåler temmelig drastisk beskæring, så vi satser på, at det begynder at ligne hæk igen i løbet af året, og at det ser pænt ud næste år.

Når nu vi er igang....

Nabosnakken gik. Måske skulle vi også give hækken i baghaven en tur, når vi nu er igang. Den er ikke så slem som den foran, men den er ret høj. Jeg vil gerne have lidt mere forårslys til drivhuset, og naboen vil gerne slippe for at skulle nå så højt, når der skal klippes, så vi er enige om, at det er en god ide.

Men nej, DET SKAL VI IKKE! Ikke lige nu, ihvertfald. For Fru Solsort ligger på rede. Så det må vente til efteråret eller næste forår - lidt tidligere. Vi kan bare passe vores besøgstid, kan vi!

Solsorte rede med æg
Vi smugkigger, mens Fru Solsort er i byen for at købe ind til aftensmaden.

Men tilbage til hækken. Da den kraftige beskæring var ovre, var der mere hæk i indkørslen, end der var på hækken. Og så blev den lille trofaste kompostkværn sluppet løs. Den gnavede sig grådigt gennem den lange bunke afpillet hæk. Det er utroligt, så meget sådan en hæk fylder, når den bliver skilt ad.

Nu ligger det meste af hækken i kompostbeholderen. Kun 350 liter fylder den nu. Det er imponerende, så lidt smågrene fylder, når de bliver kværnet.

Liguster hæk
Den hæk er bare for meget

Barberet ligusterhæk
Varmemester beskæring.

Kompostkværn
Næsten færdig med at kværne det afklippede.

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 23. April 2006.

7 online
free counters