Far planter gulerødder

Toke og Aske gulerødder
Toke og Aske planter hvide gulerødder til frøavl

Sådan en helt almindelig søvnig forårsmorgen skal der noget til for at vække opmærksomhed. Men når Aske med sin klokkeklare drengestemme frejdigt bekendtgør: "Vi hjalp far med at plante gulerødder igår", så rykkes øjenbrynene lidt op i panden. Og når han efter en ivrig beskrivelse af, hvordan det så foregik, assisteres af Toke, som forklarer, at gulerødderne altså er hvide, så får øjenbrynene lige en halv centimeter mere.

Men den er god nok! De hjalp virkelig med at plante hvide gulerødder.

Gulerødderne er af sorten "Belgisk Hvid", og skal bruges til frøavl. Forhåbentlig giver det masser af frø til at dyrke de næste par år i gourmethaven, og til at Frøsamlernes medlemmer også kan få.

Freja
Freja planter jordbær i sin lille have.

Freja går en del op i det med have for tiden. Hun har lavet en haveplan, hvor hun har tegnet alle de forskellige ting, der skal være i hendes have i år. Og så har hun skrevet navn ud for hver enkelt ting på tegningen "Hvordan staver man til gulerod...... hvordan staver man til solsikke....

Næsten hver dag skulle hun se, om persillen ikke snart var spiret. Det tog næsten 3 uger, så det kræver lidt mere tålmodighed, end når man har sået karse.

Det er også et hit at følge med i, hvordan jordnødderne og de mange forskellige agurker spirer.

Freja ville egentlig også gerne have haft rød pæretomat i sin have, men vi har aftalt, at hun får et lille hjørne i drivhuset, hvor hun kan have sådan en tomatplante, for den sort gror bedst under glas, medmindre det er en usædvanlig varm sommer.

Tomat Rød pære
Tomat Rød pære

Rød 1. maj

Uden reference til de øvrige begivenheder denne dag, blev dagen hos os fejret med indtagelse af 5 dejlige modne pæretomater af egen avl.

Tomaterne kommer fra den tomat-plante, vi siden efteråret har haft stående i vinduet.

Selvom kvaliteten af købetomaterne bliver bedre og bedre, jo længere vi kommer hen på sæsonen, så er disse tomater stadig langt mere smagfulde end de købte. Lomborg siger selv, at økologiske produkter ikke er bedre end konventionelle, så årsagen skal sikkert findes et andet sted. Medmindre altså at han tager fejl.

Nu skal planten snart sættes ud i et af drivhusene, så den kan fortsætte med at give os en lille lækkerbisken i ny og næ, indtil dette års planter begynder at give.

Læs eventuelt også:

Tomat Rød pære

Snegl

Tulipaner

Narcisser

Narcisser

Tulipaner

Blomst

 

© Copyright 2004, Gourmethaven. Oprettet: 6. Maj 2004.

5 online
free counters