Hurra, jeg er millionær!

Jeg var en lille smut inde i et par supermarkeder i dag. Som altid blev grøntafdelingen studeret nøje (hvilket sådan helt præcist betyder, at jeg ikke alene købte den salat, jeg kom efter, men også lod øjnene løbe hen over de andre hylder i afdelingen).

I det første supermarked så jeg ved et tilfælde, at en lille pakke jordskokker stod i ikke mindre end 17,95. Hold da helt fast, 17,95 for 500 gram jordskokker! Det var da ellers noget af en pris.

Så stor var overraskelsen over den absurd høje pris, at jeg i det næste supermarked opsøgte grøntsagshylderne blot for at kontrollere om prisen for jordskokker var lige så høj her. Her var prisen endnu højere: 19,95 for 500 gram. Det vil med andre ord sige en kilopris på ca. 40 kroner.

Wauwww - der ligger en formue derude i haven! Økologiske, oven i købet, så de må være endnu mere værd. Hold da fast, VI ER RIGE!

Små påskeliljer

Det sidste mange år er der blevet købt et par bakker af de der små søde mini-påskeliljer. Bagefter, når de er afblomstret, er de blevet sat ud ét eller andet sted i jorden. Nu kommer de frem over det hele.

I modsætning til visse andre individer, der dukker op over det hele, kan vi godt lide dem. De er da søde, de små gule blomster, der tager over efter krokus.

Små snegle

Nu er sneglejagten desværre gået ind igen. De små snegle begynder at vise sig, og desværre er der mange dræbersnegle imellem. Det var åbenbart ikke alle sneglenes æg, der blev opdaget og destrueret i efteråret, men det skulle næsten også være mærkeligt, om man skulle kunne opdage alle 3-4 mm store æg, der ligger gravet ned i en 700 kvadratmeter stor have.

De snegle, der blev udklækket i efteråret, gravede sig ned for vinteren. Nu, hvor det er ved at blive varmere, kommer de frem igen. Så det er nu, der skal sættes ind. Dels fordi de ikke må have lov at vokse op, så de bliver store nok til at lægge æg, dels forde de er meget nemmere at få øje på nu, hvor der ikke er blade på planterne.

Det er med en vis spænding, vi går denne sæson i møde, for sidste år var første gang, hvor vi lagde mærke til dræbersnegle i haven. Det bliver spændende at se, om efterårets indsats har givet pote, eller om det bliver endnu værre i år.

Små udplantningsplanter

I drivhuset kommer snart den tid, hvor der bliver trængsel. Det er ikke galt endnu, men om et par uger vil der være rigtig mange planter, der venter på at blive plantet ud.

Lige nu er der mest peberfrugt, chili og tomatplanter, som står i varmekassen. Men de fylder ikke så meget endnu. Men de har efterhånden fået selskab af forskellige salat- og bladgrønt planter, der skal plantes ud, når det er frostfrit. I løbet af de næste par uger skal der sås en lille smule næsten hver dag, og så bliver der trængsel...

Læs eventuelt også:

Jordskok
En produktiv dværg
Dræb de små snegle

Mini-påskelilje.
Mini-påskeliljerne blomstrer.

Dræbersnegl, Arion vulgaris
Denne snegl er kun ca. 2 cm. lang.

Der sås i drivhuset
Der begynder så småt at komme potter og såbakker i det isolerede drivhus.

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 19. Marts 2008.

5 online
free counters