Discovery æbler

Æbletyveri

Vi har tre æbletræer i forhaven. Af én eller anden grund er det kun Discovery træet, der giver noget. Men som det giver. Det er et lille træ på en svagtvoksende stamme, og for andet år i træk giver det en vældig masse æbler. Man kan blive helt bekymret, om det nu også kan holde til alle de æbler.

Vi har længe gået og glædet os til at nyde de lækre, sprøde, saftige æbler. Og nu er vi også begyndt at spise af dem. Men vi er ikke alene. Der er andre end os, der spiser af vores æbler. De er fuldstændig skamløse. Vi kan råbe og skrige, men de er ligeglade, De spiser bare videre.

Jeg hader æbletyve!

Det er ikke tobenede væsner, der stjæler vores æbler. Det er hvepse. Det er simpelt hen utroligt, hvor hurtigt det går. Det begynder med en lille skramme eller et lille hul i et æble. Og i løbet af ganske kort tid sidder der en hel flok hvepse på æblet. Dagen efter er sidder flokken inde i æblet, og så er der pludselig ikke andet end stilk og skræl tilbage.

Jeg hader hvepse!

Hvis ikke det var fordi vi sværger til økologisk køkkenhave, kunne jeg godt have fundet på at sprøjte med et eller andet meget giftigt!

Hvepse i æble.
I løbet af et døgns tid kan en flok hvepse fuldstændigt udhule et æble.

Hvepse i æble
Det begynder med en enkelt lille hveps og et lille bitte hul i øblet. Kort efter er der en flok.

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 27. August 2008.

4 online
free counters