Længe leve Kyoto-aftalen

De har gjort det igen ovre i Hinnerup. I år er der endnu mere julelys i Fredensgade, end der var sidste år. Juleudsmykningen kender ingen grænser, og det blinker vældig meget i mange af haverne. Og det i flere farver endda.

Vi har selv optrappet juleudsmykningen i år. En gammel lyskæde, hvor halvdelen af dioderne var ude af funktion er blevet skiftet til et diodenet. 480 dioder.... som vi da kan!

Men dem ovre i Fredensgade i Hinnerup han vi ikke hamle op med.

Juleudsmykning i Hinnerup

Det er da hyggeligt at se på. Ingen tvivl om det. Vi kørte også i år til Hinnerup for at se byens lys. Og for at se cykelhandlerens juleudstilling - den er noget helt særligt. Den var næsten mere spændende, både for børnene og for os voksne. Med masser af ting, der bevæger sig.

I Fredensgade var der også meget, der bevægede sig. Dels noget af den nye juleudsmykning, som er blevet mekanisk, dels folk som os, der gik forbi for at se på, og dels biler, der langsomt kørte forbi. I den tid, vi var der, passerede snesevis af biler. Måske var det for koldt, eller måske var juletravlheden så intens, at der ikke var tid til at stå ud af bilen?

Grænsen mellem nok og for meget?

Nogle tanker lurer i baghovedet i baghovedet. I forvejen er julehumøret blevet distraheret noget bilerne, der tøffede forbi. Lugten af benzinos er ikke så behagelig som grangrene, og julemusikken, der strømmede ud fra en højttaler på ét af husene blev mudret af tomgangslyden fra de mange biler.

Hvor meget juleudsmykning skal der til for at det er hyggeligt? Hvor meget er nok? Hvor meget er for meget? Og hvor meget er helt ud i skoven?

Hvad med energiforbruget? Hvor mange kilowatt-timer går der egentlig til julebelysning i Fredensgade? Er det rimeligt at bruge så meget strøm, når vi snakker forurening og CO2-udslip?

Nå - vi lever jo i et frit land. Og hvis det kniber, kan vi da bare købe en ekstra CO2-kvote af de fattige lande. Længe leve Kyoto-aftalen!

Læs eventuelt også:

Glædelig jul
En underlig kartoffel
Julechili

Fredensgade i Hinnerup
Krybbespil i Fredensgade i Hinnerup.

Juleudsmykning i Hinnerup
Juleudsmykning i Hinnerup trækker trafik til.

'
 

© Copyright 2007, Gourmethaven. Oprettet: 27. December 2007.

8 online
free counters