Valmuer i morgensol

Ukrudt eller braklægning?

Jeg har i noget tid gået og været i tvivl om, hvorvidt jeg skal græmme mig eller glæde mig.

Der er et bed, der har fået lov at gro til med ukrudt. Det er hovedsageligt græsukrudt og valmuer. Hvordan skal jeg betragte det bed? Er det groet til i ukrudt, har jeg braklagt det, eller der det et prydbed?

Konklusionen bliver vist, at det er et prydbed. For hver morgen står det der med masser af flotte valmuer i blomst. Det er fantastisk flot. Især, når solen lyser gennem de rød-orange blomster.

Senere på dagen, når blomsterne er faldet må jeg indrømme, at det nok mest af alt ligner et ukrudsbed. Men nu varer det nok ikke så længe, så ryger det hele op, så der kan blive plads til bønner og salat.

Spinatranke

I år har den kære spinatranke, Hablitzia tamnoides fået et rigtigt, solidt stativ at klatre op ad. Slut med bambuspinde, for planten gror efterhånden så kraftigt, at bambuspindene ikke kan klare trykket.

Ka´ vi få noget vand!

Her den anden dag følte jeg mig i den grad snydt. Sidste weekend havde jeg godt set, at der nu blev meldt regn i løbet af ugen. Derfor gjorde jeg lige den store 1000 liters regnvandstønde ren, så alt var klart til at modtage de dyre dråber.

Der kom nu ikke så meget regn. I onsdags, da jeg cyklede hjem fra arbejde blev jeg overrasket af en byge. Det var varmt, og jeg gad ikke stoppe for at tage regntøjet på, for det regnede jo kun en lille smule. Det blev det ved med et stykke tid, og lige pludselig blev der lukket op for slusene. Da jeg kom hjem var det holdt op med at regne, og jeg var temmelig våd.

Nå, tænkte jeg, skidt med det. For det er godt for haven med noget vand. Og så kiggede jeg rundt om hjørnet. Ikke én dråbe vand var der kommet i tønden. Det havde næsten ikke regnet her - kun lige nok til at gøre jorden og taget vådt, men ikke nok til at der løb noget i nedløbsrøret. Hvor er det uretfærdigt. Hvorfor skulle jeg have alt det vand, når haven næsten ikke fik noget?

Nå - skidt med det. Det har siden regnet lidt mere. Nu er der godt 300 liter i tønden, og der kommer sikkert mere de næste par dage.

Hov, nu regner det! Jeg skal ud og se, om der kommer noget i tønden!

Læs eventuelt også:

Spinatranke

Spinatranke, Hablitzia tamnoides
Spinatranke er en vital slyngplante.

Valmuer i morgensol

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 15. Juni 2008.

8 online
free counters