Corona på tværs

Denne weekend skulle egentlig have budt på et af årets højdepunkter, nemlig Frøsamlernes årsmøde og generalforsamling. En begivenhed, hvor frøsamlere fra hele landet mødes for at nørde igennem, hygge, blive klogere og - ikke mindst - for at deltage i det store frø-bytte-orgie.

Det blev desværre ikke til noget, på grund af risiko smitte med Corona-virus havde foreningen ikke anden mulighed end at aflyse. Ærgerligt, det står ikke til at ændre, Corona kommer på tværs af mange ting.

Corona Situationen påvirker i det hele taget hverdagen temmelig meget, f.eks. er hele husstanden hjemme, og alt arbejde foregår fra hjemmearbejdspladsen.

Normalt er gourmetfar en flittig gæst i forstadens lokale fitnesscenter. Centret er stadig åbent for selvtræning, og der er mulighed for at vaske hænder, spritte af, desinficere osv. Det er desuden et lille center, hvor der sjældent træner særlig mange ad gangen, så det er nemt at holde afstand. Men det virker lidt akavet at rende i fitnesscenter, når man arbejder hjemme for at undgå unødige kontakter. Det er bare ikke det rigtige at gøre.

Heldigvis er der - udover skoven et par hundrede meter væk - andre muligheder for at brænde energi af.

Frilufts hjemme-fitnesscenter

Få meter herfra findes et moderne økologisk udendørs fitnesscenter. Det er udstyret med et klimaanlæg, der i dag kunne give de fineste forårsfornemmelser.

Bed nummer fire har længe været forsømt. Så set i det lys kom aflysningen af weekendens møde vel egentlig tilpas.

Bed nummer 4, før
Bed nummer 4, før.

Redskaberne blev fundet frem med nogen skepsis. Forventningen var, at den lidt lerede jord her på parcellen nok ikke ville være helt bekvem, for det har regnet temmelig meget de seneste uger. I gangene er der fedtet og glat, men jorden i bedene er rigtig lækker. Måske er det mange års pasning af jorden med kompost og fodring af regnormene med plantedele, der lønner sig her?

Som det ses på billedet fik bedet lov til at passe sig selv lidt for meget i eftersommer og efterår, og den milde vinter har kun været i anarkiets tjeneste.

Sved på panden, en kop te, mere sved på panden, og vupti! Nu er bedet klar til hvad der nu skal gro der i år.

I øvrigt gemte bedet på en portion glemte kartofler af fineste spisekvalitet samt nogle fine sarte skovløg klar til brug.

Bemærk på billedet til højre den lille høj, afmærket med en stok. I højen er begravet en værdifuld skat, nemlig godt et dusin fine helianti knolde, der skal lægges i et andet bed. Helianti bliver ved med at komme som ukrudt i dette bed. Det er med helianti som med jordskokker: Vælg én gang for alle, hvor du vil have dem - resten af livet. Når de er her, er det såmænd fordi de første par knolde for mange år siden blev købt hjem fra Frankrig i dyre domme, så de skulle plantes i et af de bedste bede for opformering.

Nå, men det er egentlig fint nok med en lille reserveforsyning til at supplere "det rigtige" helianti-bed, hvis vi er kommet til at spise lidt for mange.

Læs eventuelt også:

Helianti

Eksterne links
Frøsamlerne

Bed nummer 4, efter
Bed nummer 4, efter.

'
 

© Copyright 2020, Gourmethaven. Oprettet: 14. Marts 2020.

7 online
free counters