Julechili

Det er et underligt vejr. For en måned siden var det frost et par nætter, og i nat var det lige ved. Men bortset fre det, er det stadig efterårsvejr, og det ser ud til, at det fortsætter på den måde en tid endnu.

Én af følgerne af det milde vejr er, at vi stadig kan nyde godt af drivhsets sidste peberfrugt- og chiliplanter. Det er ikke så tit, at der kan høstet friske chili´er og peberfrugter i december, men klage over det skal vi ikke.

En anden følge, som til gengæld skal beklages, er at ukrudtet gror lystigt. Hvis ikke det snart bliver rigtig vinter, vil det være nødvendigt at fjerne ukrudt i bedene, og det vil være noget griseri, for jorden er helt utroligt fedtet i det våde vejr.

Isoleret drivhus

Sidste år var det ene drivhus forsøgsvist isoleret med bobleplast vinteren over. Det var en ganske god ide, og det lykkedes at holde drivhuses frostfrit uden de store udgifter. I dag blev opsætningen af bobleplast påbegyndt, for det kan da ikke blive ved med at være så mildt ret meget længere. Men det er endnu kun en del af plastic´en, der er sat op, for der var over 20 °C her i eftermiddags, inden opslætningen begyndte. De selvoplukkende vinduer er endnu holdt frie - vi skal jo ikke have varmeskader inden jul.

Læs eventuelt også:

Bobleplast i drivhuset
Chili og peberfrugt
Peberfrugt (Spansk peber) Apple

Peberfrugt Apple og chili Mini Bonnet, Large Red Cherry og Friars Hat
Chili og peberfrugt høstet 10. december.

Bobleplast i drivhuset
Drivhuset isoleret med bobleplast sidste vinter.

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 10. December 2006.

13 online
free counters