Chili- og peberspirer

Det har været en herlig tid de seneste uger. Bestillingerne af frø er efterhånden alle ved at være kommet. Fra store og små frø-firmaer både herhjemme og i udlandet, og fra frøsamlere forskellige steder i landet.

Det er også tiden, hvor der begynder at komme lidt konkret handling mellem planlægningsaktiviteterne. Det er tid at så de første ting.

Mange chili- og peberfrugt sorter er sået, nogle er allerede spiret, og endnu flere følger snart efter sammen med blandt andet tomaterne. Selvom man ikke skulle tro det, når man vover sig udenfor, er foråret allerede begyndt. Ihvertfald på en måde, for grundlaget for en god sæson i drivhusene er ved at blive lagt i denne tid.

Kuvøsen

I det isolerede drivhus er der stadig liv i nogle overvintrende ting, og nu er kuvøsen blevet sat op. Det er en isoleret varmekasse, hvor de små udplantningsplanter skal vokse op. De får ganske vist lov at spire inde i huset, i det omfang vi har plads, men snart skal de ud i den isolerede kasse, hvor de kan få mere lys end herinde.

Tidligere år har der ikke været problemer med at holde temperaturen i kassen, selvom det har frosset en del udenfor, men i år bliver elregningen nok endnu mindre, for denne vinter er drivhuset blevet isoleret med bobleplast.

Frøsamler kursus

Det er også tiden til at glæde sig til et kursus i at samle frø, som Foreningen Frøsamlerne arrangerer 11-12. marts.

Der er der mulighed for at lære mere om at samle frø med både teoretisk og praktisk viden, ideer (og sikkert også frø) kan udveksles med frøsamlere fra hele landet. Det bliver en spændende weekend, hvor ny inspiration skal hentes.

Læs eventuelt også:

Varmekasse
Bobleplast i drivhuset

Frøposer med forskellige chili- og peberfrø
Frøposer med forskellige chili- og peberfrø

Yankee Bell peberfrugt er spiret
Yankee Bell peberfrugt er spiret

 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 26. Februar 2006.

9 online
free counters