Rejsegilde

Nu er huset i træet næsten færdigt. Der er kommet vinduer og dør i, og der mangler nu kun en lille trekant og et par lister før det er helt færdigt.

Og nu er huset behørigt indviet. Vi havde inviteret til rejsegilde med saftevand og kage. Det blev til en hyggelig eftermiddag med omkring et dusin unger og et par forældre.

Egentlig er det lidt snyd at kalde det et rejsegilde, for huset er alt for færdigt til et rigtigt rejsegilde, og der var ingen røde pølser. Men huset blev taget i brug med passende ståhej, og det er det vigtigste.

Huset var nu i forvejen taget i lidt brug, for Freja og en veninde overnattede der natten mellem lørdag og søndag. Det var lidt enerverende dagen igennem at skulle svare på: Far, tror du du bliver færdig med huset, så vi kan sove der i nat?" alt mens de sidste brædder ihærdigt blev savet til, og vinduesrammerne skruet sammen.

Men det blev færdig - lige netop, og den sidste manglende trekant fik i hast hæftet en sort affaldssæk på for at lukke hullet. For når først et par tøser har sat næsen op efter en overnatning i et træ, så kan man ikke bare sige: "Årh pyt, det laver vi engang i næste weekend!"

Det forlyder, at man sover SÅ godt derude, selvom der nok er lidt rigeligt med fremmede lyde. Man hører jo tydeligt forbipasserende, der snakker, smækkende bildøre, musik der dunker i det fjerne osv.

Nu er huset klart til brug. Vi håber, det kan blive rammen om mange gode lege fremover.

Almindelig jujube

Som tidligere fortalt kom der pludselig en pakke med et lille træ fra Prag for et par uger siden. Det var et træ ved navn Almindelig jujube, eller Ziziphus jujuba.

Nu er træet plantet og ser ud til at have overlevet både rejse og udplantning. Så skal vi bare vente nogle år for at finde ud af, hvordan frugterne smager.

Træet vil blive passet godt!

Læs eventuelt også:

Pakken fra Prag
Det store træ
De store planer
Huset i træet tager form
Huset i træet er færdigt

Huset i træet
Huset i træet er blevet rigtigt indviet nu.

Ziziphus jujuba, almindelig jujube
Ziziphus jujuba, eller almindelig jujube

'
 

© Copyright 2006, Gourmethaven. Oprettet: 20. Juni 2006.

8 online
free counters