Godt man ikke er en ko

Hvor er jeg dog heldig, at jeg blev født med to ben og ikke med fire. For tænk engang, hvis jeg havde været en ko. Hvad skulle jeg så have levet af?

For tag lige og se på græsplænen:

Mos i græsplænen
Mild vinter, fugt og skygge får mos til at trives.

Det er da et sølle syn, ikke? Næsten ikke noget græs, men masser af mos. Eneste trøst er, at æblerne vil falde blødt til efteråret.

Det er nu lidt selvforskyldt, at græsplænen ser sådan ud. Det der med at gøde en græsplæne er ikke ret populært her på parcellen, for så skal der bare knokles så meget mere med græsslåmaskinen. Men der er ingen tvivl om, at det ville se meget anderledes ud, hvis plænen fik lidt kalk og lidt gødning.

Medvirkende til mossets vækst er også, at vinteren har været så mild. For græs vokser næsten ikke, når tempereturen kommer under 5 °C, mens mosset vokser lystigt videre, når blot temperaturen er over frysepunktet.

Nå - det er nu også kun den smalle stribe græs på nordsiden af huset, der ser sådan ud. Græsplænen på den anden side af huset ligner sig selv - med mælkebøtter og alt det andet ukrudt.

Tidligt forår?

Foråret er godt på vej allerede. Rabarberne har for længst brudt de første knopper. Det varer ikke længe, inden de første delikatesser er plukkeklare.

Et andet sikkert forårstegn er spinatranken. Den er allerede ved at sende masser af flotte skud i vejret.

Spinatranke, Hablitzia tamnoides
Spinatranke, der spirer, er et sikkert forårstegn.

Den er ved at blive stor, den spinatrankeplante. I år skal den få sig et stativ at vokse op ad. Til nu har den blot haft nogle hjælpeløse bambuspinde, men den har fortjent bedre.

Forresten bliver det ikke det eneste stativ, der skal bygges her i foråret. I det ene drivhus har vi en efterhånden ret stor passionsfrugtplante. Der er rimelige chancer for, at den kommer til at give mange frugter i år. Den skal også have et stativ, så vi kan nyde synet af de smukke blomster, og senere have første klasses udsigt til frugterne.

Læs eventuelt også:

Spinatranke
Passionsfrugt

Rabarber.
Om kort tid kan vi plukke de første lækre rababer.

Fyr med vejrhane
Hvilken relevans har dette fyr? Ingen, slet ingen, men når nu man kender en frøsamler, der samler på billeder af vejrhaner, kan man jo ikke bare gå forbi sådan én uden at tage et billede. Se Finn´s vejrhaner her.

'
 

© Copyright 2008, Gourmethaven. Oprettet: 9. Marts 2008.

2 online
free counters