Nytårsfyrværkeri

Godt nytår!

Det var så det år. Mange successer og fiaskoer er blevet fostret i årets løb i haven. Planter fra fjern og nær har groet i haven og gør det stadig. Overraskende mange planter, vi ikke har tradition for at dyrke her, klarer sig rigtig fint. De skal bare passes og plejes godt. For som Dronning Margrethe II af Danmark sagde i sin nytårstale i aftes: Skal et træ plantes om, må det have et godt rodnet fra starten, så vil det også kunne suge næring til sig på sit nye sted og vokse og trives. Og her gik man og troede, at det kun var Dronning Ingrid, der interesserede sig for botanik.

Traditionen tro kunne en rask formiddagsgåtur nytårsdag indbringe en pæn portion plantepinde. Ungerne gad ikke gå med i år. Det er svært at fortænke dem i, for det var et rigtigt møgvejr med kuling og iskold regn. Selvom der har været meget skriveri om, hvor besværligt det er blevet at købe fyrværkeri, har der tilsyneladende ikke været forsyningsproblemer her i kvarteret. Mange store raketter er forsynet med kraftige raketpinde, der er rigtig gode som plantepinde, så også i år er der rigeligt med pinde til at støtte peberfrugt- og chiliplanter i drivhusene.

Men det allerbedste ved nytårsdag er, at nu er der tid til at kigge ide første frøkataloger, der kom for et par dage siden. Mens nytårsskihop ifølge traditionen kører på fjernsynet i baggrunden, er det smadder hyggeligt at bladre i katalogerne og drømme om alt det, der skal prøves i den kommende sæson.

Læs eventuelt også:

Frøfirmaer

De første frøkataloger er kommet
De første frøkataloger er kommet.

'
 

© Copyright 2007, Gourmethaven. Oprettet: 1. Januar 2007.

10 online
free counters